Weerwolvenspel

Forum Weerwolvenspel

Uitleg van het spel en standaardrollen

Uitleg van het spel voor gasten die het forum bezoeken. Het actieve spel is niet zichtbaar voor niet-leden.

Moderator: Spelleider WvW

Uitleg van het spel en standaardrollen

Berichtdoor Jazeker » di 12 jul 2016, 14:00

Wakkerdam is een klein dorpje waar alle spelers wonen. Elke speler krijgt aan het begin van het spel een rol van de spelleider. Hij mag zijn rol niet bekend maken aan de andere inwoners. Niet op het forum en ook niet via een persoonlijk bericht (PB) of via Skype/Chat of iets dergelijks. De inwoners zijn verdeeld in twee groepen: burgers en weerwolven. Er zijn enkele spelers met een speciale rol, waarmee deze speler iets extra's kan of mag. (Zie rollen)

De burgers hebben het spel gewonnen op het moment dat alle weerwolven gedood zijn. De weerwolven hebben gewonnen als alle burgers (inclusief de burgers met een bijzondere rol) dood zijn.

De inwoners kiezen op de eerste dag wie hun burgemeester wordt, door een bericht aan de spelleider te sturen. Deze maakt na de verkiezing de stemming openbaar.

Elke volgende dag stemmen de inwoners, ook door een bericht aan de spelleider te sturen, wie van hen geëxecuteerd wordt. De burgemeester geeft bij het staken van de stemmen de doorslag. Hij of zij moet kiezen welke van de inwoners (met de meeste stemmen) ter dood wordt gebracht. Als de burgemeester gedood wordt (op welke manier dan ook) dan wijst hij zijn opvolger aan.

Spelers worden geacht aan iedere stemming deel te nemen. Blanco stemmen is niet toegestaan. Eerst volgen twee waarschuwingen; bij een derde gemiste stemming volgt in ieder geval uitsluiting van het huidige spel. Eventueel kan deelname voor volgende spellen ook in het geding komen. Laat het niet zo ver komen, dit is niet leuk voor jou en niet voor de andere spelers.

De weerwolven moeten iedere nacht een burger aanwijzen die hun slachtoffer wordt. Normaal gesproken betekent dit dat de burger opgegeten wordt. Er zijn speciale rollen die deze gebeurtenis kunnen veranderen (conversiewolf) of voorkomen (bijvoorbeeld beschermengel en heks). De spelleider maakt bij zonsopkomst de naam (en de rol) van het slachtoffer bekend. Alle dorpelingen hebben dan gedurende de dag de tijd om hun stem voor de executie uit te brengen.

De begrippen dag en nacht die hier genoemd worden, hebben betrekking op perioden in het spel. Deze hoeven niet gelijk te lopen met de werkelijke tijd.


Standaard rollen:


Weerwolven
De weerwolven komen 's nachts uit hun huis en proberen één van de normale burgers te verslinden. Zij hebben één maal in het spel de kans om een burger te bijten, waarbij deze burger niet sterft, maar wordt geconverteerd tot weerwolf.

Ziener
De ziener kan één maal per nacht de rol van een andere speler opvragen. Afhankelijk van de variant van het spel krijgt de ziener alleen te horen of de opgevraagde speler wolf is of niet, of de volledige rol van de opgevraagde speler te horen.

Heks
De heks heeft de beschikking over twee drankjes. Eén drankje waarmee ze iemand kan doden en één drankje waarmee ze iemand die door de wolven is aangevallen weer tot leven kan wekken. De heks mag slechts één drankje per nacht gebruiken en mag het levensdrankje niet voor zichzelf gebruiken.

Jager
De jager heeft een geweer en kan indien hij sterft met een laatste krachtsinspanning zijn geweer richten op een andere inwoner van Wakkerdam en de trekker overhalen alvorens hij sterft.

Beul
De beul kan op ieder willekeurig moment, via een mail aan de spelleider, een andere inwoner van het dorp ombrengen. Indien de beul hiertoe besluit dan dient wordt het vonnis voltrokken zodra de spelleider inlogt en de mail gelezen heeft. Het voltrekken van het vonnis zal gemeld worden in het spelleiderstopic.

Dorpsgek
De dorpsgek kan niet overlijden. Hij blijft leven en blijft meediscussiëren. Hij mag echter niet meer deelnemen aan de stemmingen en de feestjes in de kroeg.

Beschermengel
De beschermengel is een burger die dorpelingen kan beschermen tegen wolvenbeten. De beschermengel geeft elke nacht één naam door aan de spelleider, van een persoon die hij die nacht wil beschermen. Als de wolven deze persoon willen verslinden, is er géén slachtoffer. Als de wolven deze persoon willen converteren, gaat de conversie niet door én zijn de wolven deze mogelijkheid van conversie kwijt.
De beschermengel mag een dorpeling maximaal drie keer een nacht beschermen. De beschermengel mag zichzelf beschermen. De beschermengel mag niet twee nachten achter elkaar dezelfde persoon beschermen. Als de nacht een maansverduistering kent, telt de bescherming wel mee voor de nachten achter elkaar en voor het maximale aantal.

Cupido
Cupido schiet in het begin van het spel een tweetal pijlen. De personen die door deze pijlen worden geraakt, vormen een stel. Hierna wordt Cupido gewoon burger.

Het verliefde stel
Het verliefde stel bestaat uit de twee personen die door Cupido aan het begin van het spel geschoten worden. Als één van de spelers van het spel wordt gedood, zal de andere speler sterven van liefdesverdriet.

Burger
Burgers zijn de inwoners van Wakkerdam zonder speciale vaardigheden (of gaven). Overdag lijken ook de weerwolven burger. De burgers proberen de weerwolven te ontmaskeren, bijvoorbeeld door het gedrag van alle dorpelingen op het forum te analyseren.

Lijkt het je leuk om eens mee te doen? Meld je dan aan bij ons forum.
Als je geen oplossing weet, kun je altijd nog het probleem bewonderen.
Avatar gebruiker
Jazeker
Beheerder
Beheerder
 
Berichten: 1954
Geregistreerd: zo 15 sep 2013, 15:57
Woonplaats: Spike City

Keer terug naar [WvW] Speluitleg

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast

cron